Claranet behoudt positie als leider in Gartner's Magic Quadrant 2016 voor Managed Hybrid Cloud Hosting, Europa

Claranet is gepositioneerd als een 'leider' in Gartner's Magic Quadrant voor Managed Hybrid Cloud Hosting, Europa 2016, voor het vierde jaar op rij. Met deze positionering in het Magic Quadrant, waarin voor de eerste keer managed dienstverlening vanuit de public cloud is opgenomen, bevestigt Claranet opnieuw haar positie als marktleider in de Europese hosting-sector.

gartner.png

Gartner heeft dit jaar de criteria herzien voor zijn IaaS en hosting Magic Quadrants om rekening te houden met de veranderende markt. Hoewel er nog steeds een focus ligt op lokale en private cloud gehoste diensten in Europa, worden public cloud-diensten steeds populairder. Deze verandering is terug te vinden in de naam en scoringscriteria van Gartner's Magic Quadrant voor Managed Hybrid Cloud Hosting.

Charles Nasser, CEO van Claranet, verklaart: "Wij zien hybrid IT als een belangrijke differentiator voor ons en hebben de afgelopen twee jaar zwaar geïnvesteerd in ons public cloud-portfolio om ervoor te zorgen dat we een compleet aanbod van hosting diensten kunnen aanbieden. Applicaties én data zijn beiden zeer belangrijk voor organisaties en bij Claranet zijn wij van mening dat de beschikbaarheid, beveiliging en prestaties essentiëel zijn. Deze elementen variëren per applicatie en het gebruik van de juiste infrastructuur per applicatie is hierin de sleutel voor het waarborgen van een doeltreffende applicatiehosting.”

"Public cloud diensten kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de oplossing voor de optimale levering van applicaties en data, maar het is niet dé oplossing voor alles. Een dienstverlener die applicaties kan beheren op meerdere platforms, zoals zijn eigen infrastructuur en on-premise platform van de klant, ondersteund door een geïntegreerd netwerk, is essentieel. Claranet's ervaring in netwerkdiensten is een belangrijk onderdeel van onze cloud propositie. Het vergroot onze toegevoegde waarde en is iets dat ons onderscheidt van vele van onze concurrenten. Met het aanbieden van netwerk geïntegreerde diensten, profiteren we van de groeiende populariteit van de hybride cloud en omzeilen we de uitdagingen in verband met het beheer van gescheiden IT-omgevingen voor onze klanten."

In haar laatste rapport, gepubliceerd door Tiny Haynes et al. op 30 juni 2016, stelt Gartner dat organisaties in het Leaders Quadrant bewijzen, dat ze een stabiele kracht zijn in de markt, sterk kunnen innoveren op basis van hun bestaande producten en betrouwbaar zijn voor het invullen van enterprise-klasse behoeften. Ze hebben hun technische bekwaamheid reeds bewezen en hebben het vermogen om diensten te leveren aan een brede range van klanten. Ze kunnen verschillende klantoplossingen leveren als stand-alone dienst, maar ook volledig geïntegreerd met andere diensten.

Gartner’s Magic Quadrant rapport biedt een ‘snapshot’ van de markten en hun deelnemers. Het stelt gebruikers in staat om sterke punten van leveranciers te vergelijken met het oog op hun huidige en toekomstige behoeften. Gartner beoordeelde het hostingportfolio van Claranet op zowel de volledigheid van gebruikte visie als de executiekracht met behulp van 15 gewogen criteria.

Charles Nasser: "IT-afdelingen zijn een belangrijke strategische troef voor organisaties en moeten zich kunnen concentreren op innovatie en toegevoegde waarde; iets dat ze moeite kost zonder de juiste partners die hen ondersteunen. Organisaties die hun applicatie en infrastructuurdiensten geoptimaliseerd hebben, zijn in staat om sneller en effectiever te handelen. Wanneer dit gebeurt, worden organisaties steeds wendbaarder, efficiënter en innovatiever."

Meer informatie over Gartner's Magic Quadrant

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350