Claranet behoudt haar positie als leider in Gartner's meest recente Magic Quadrant voor het vijfde opeenvolgende jaar

Geplaatst op: 3 juli, 2017 - 12:00

Gartner publiceert Magic Quadrant for Managed Hybrid Cloud Hosting, Europe

Claranet is gepositioneerd als Leider in Gartner's Magic Quadrant for Managed Hybrid Cloud Hosting, Europe, voor de vijfde keer op rij. Deze plaatsing in het Magic Quadrant onderstreept volgens Claranet nogmaals de positie als marktleider in de Europese hostingindustrie. Deze laatste erkenning volgt op de opname van Claranet in het eerste Magic Quadrant for Public Cloud Infrastructure Managed Service Providers, Worldwide, in maart van dit jaar.

gartner.pngGartner heeft vorig jaar de criteria herzien voor zijn IaaS en hosting Magic Quadrants om rekening te houden met de veranderende markt. Hoewel er nog steeds een focus ligt op lokale en private cloud gehoste diensten in Europa, worden public cloud diensten steeds populairder. Deze verandering is terug te vinden in de naam en scoringscriteria van Gartner's Magic Quadrant voor Managed Hybrid Cloud Hosting.

We zijn trots om door Gartner in het Magic Quadrant van dit jaar te worden erkend. We geloven dat dit de erkenning is voor het werk dat we doen als een organisatie, om onze hosting expertise en mogelijkheden voortdurend te verbeteren.

Dit jaar zijn we doorgegaan met het aanbieden van best-in-class beheerde diensten op private en public cloud en hebben we zwaar geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de vaak complexe behoeften van onze klanten en hun business-critical applicaties. Het zijn applicaties en data die een organisatie aan de gang houden, dus de infrastructuur, het tooling en expertise om de juiste balans van veiligheid, beschikbaarheid, prestatie en kosten te bereiken, zijn essentieel.

We zijn de afgelopen jaren sterke partnerships aangegaan met de toonaangevende hyper-schaal public cloud providers. Dit, gecombineerd met onze eigen infrastructuur, applicatie-expertise en ervaring in netwerken, betekent dat we in staat zijn om geavanceerde hybride cloud oplossingen te leveren die onze klanten helpen om fantastische dingen te doen. Wij geloven dat dit ons de voorsprong geeft in een ongelooflijk concurrerende en snelle omgeving."

Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet

Gartner’s Magic Quadrant rapport biedt een ‘snapshot’ van de markten en hun deelnemers. Het stelt gebruikers in staat om sterke punten van leveranciers te vergelijken met het oog op hun huidige en toekomstige behoeften. Gartner beoordeelde het hostingportfolio van Claranet op zowel de volledigheid van gebruikte visie als de executiekracht met behulp van 15 gewogen criteria.

In haar laatste rapport, gepubliceerd door Tiny Haynes et al. op 28 juni 2017, stelt Gartner dat organisaties in het Leaders Quadrant bewijzen, dat ze een stabiele kracht zijn in de markt, sterk kunnen innoveren op basis van hun bestaande producten en betrouwbaar zijn voor het invullen van enterprise-klasse behoeften. Ze hebben hun technische bekwaamheid reeds bewezen en hebben het vermogen om diensten te leveren aan een brede range van klanten. Ze kunnen verschillende klantoplossingen leveren als stand-alone dienst, maar ook volledig geïntegreerd met andere diensten.

Op IT-afdelingen staat aanzienlijke druk om te innoveren en waarde toe te voegen aan hun organisaties - zonder de beveiliging in gevaar te brengen. Zij hebben leveranciers nodig die hen ondersteunen, die aan hun eisen kunnen voldoen en effectief kunnen inspelen op hun strategische doelstellingen. Om meer flexibiliteit en efficiëntie te bereiken, en dus tijd te spenderen aan innovatie, is het van cruciaal belang dat organisaties hun applicatie- en infrastructuurdiensten op orde hebben."
Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet

Meer informatie over Gartner's Magic Quadrant