Gedurfd nieuw initiatief van Claranet Group en AWS om de transformatie naar de cloud te versnellen

Geplaatst op: 2 maart, 2022 - 09:30

Claranet en Amazon Web Services (AWS) kondigen een nieuwe strategische samenwerkingsovereenkomst aan om de innovatie- en cloudmigratieprojecten van Claranet-klanten wereldwijd te ondersteunen. Een wereldwijd Cloud Centre of Excellence (CCoE), met de aanvullende certificering van meer dan 1.200 cloud-experts, is gepland om cloud-adoptie te versnellen voor Claranet's klanten die een strategische overstap naar de AWS Cloud willen maken. Claranet zal nieuwe diensten leveren, die zijn gebouwd op basis van het AWS-platform, om organisaties te helpen flexibeler te worden en hun concurrentievermogen te verbeteren.

De vijfjarige overeenkomst, die primair Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Italië, Spanje en Portugal bestrijkt, formaliseert een langdurige samenwerking tussen Claranet en AWS en tilt deze naar een hoger niveau. Na in 2013 haar eerste klant naar AWS te hebben gemigreerd, behaalde Claranet in 2016 de AWS Premier Tier Services Partner en AWS Managed Services Provider Partner status, certificeringen die uitgebreide ervaring aantonen in het implementeren van klantoplossingen op AWS. In 2020 had Claranet meer dan 500 klanten gemigreerd naar AWS.

Als leider in ‘cloudconsulting en transformatiediensten’ volgens het ISG Provider Lens™ 2021-rapport, zal Claranet samenwerken met AWS om de migratie van organisaties naar de cloud verder te versnellen. Dergelijke organisaties zullen kunnen profiteren van Claranet's expertise en know-how, erkend voor zijn end-to-end ondersteuning en op maat gemaakte aanpak, van planning en implementatie tot onderhoud, met inbegrip van zijn FinOps-optimaliseringsdiensten.

Claranet's klanten zullen in staat zijn om:

  • Te profiteren van een model dat is aangepast aan hun zakelijke behoeften, en toegang te krijgen tot ondersteuning bij de inzet van hun applicaties in een native, serverloze of gecontaineriseerde cloudomgeving.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen te winnen door nieuwe applicaties veel sneller op schaal in te zetten.
  • Het budget voor traditionele IT-oplossingen te optimaliseren én te verlagen

Als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst zal een wereldwijde CCoE worden gebouwd rond 4 domeinen: beveiliging, data, SAP en Migratie & Modernisering. Claranet zal in haar Innovation Lab oplossingen ontwikkelen om organisaties te voorzien van cutting-edge technologie op het gebied van cloud, data en security.

"We zijn verheugd met deze strategische overeenkomst die een nieuwe fase in onze samenwerking met AWS markeert. Onze experts ondersteunen organisaties al meer dan 10 jaar in hun reis naar de AWS Cloud. Met deze overeenkomst werken Claranet en AWS samen om klanten te helpen de volledige belofte van de cloud te realiseren: verbeterde innovatie, gezamenlijke investeringen in nieuwe aanbiedingen en verbeterde mogelijkheden waarmee onze klanten over de hele wereld hun cloudtransformatie kunnen versnellen en vereenvoudigen", verklaart Charles Nasser, CEO en oprichter van Claranet Group.

"Dankzij de expertise van Claranet, die ons dagelijks blijft ondersteunen in samenwerking met AWS, konden we in slechts 12 maanden 480 applicaties migreren naar de AWS Cloud en datacenterloos worden. Als onderdeel van ons Transform-programma vertrouwen we op Claranet en AWS om ons te helpen het gebruik van beheerde diensten met een hoge toegevoegde waarde te maximaliseren en 400 servers uit onze kantoren te verwijderen om de flexibiliteit te vergroten en onze ecologische voetafdruk te verkleinen", aldus Laurent Dirson, directeur van Business Solutions and Technology bij Nexity

"We zijn verheugd over de versterking van onze samenwerking met Claranet, dat een robuust dienstenplatform combineert met ervaren cloud-experts die bedrijven kunnen helpen bij een succesvolle migratie van hun applicaties naar AWS. Het uitgebreide programma in het kader van onze overeenkomst zal onze relatie versnellen en Claranet in staat stellen nog dichter bij de behoeften van klanten en specifieke lokale uitdagingen te staan", besluit Vittorio Sanvito, directeur van de EMEA Partner Development Organization bij AWS.