GoldenEye - nieuwe ransomware-aanval - wat te doen?

Geplaatst op: 27 juni, 2017 - 20:00

Momenteel vindt er een grootscheepse ransomware-aanval plaats, de tweede in korte tijd. Deze aanval heeft de naam GoldenEye gekregen en heeft inmiddels al honderden, zo niet duizenden, bedrijven en organisaties wereldwijd getroffen, waaronder ook in Nederland. Er komen momenteel verschillende berichten binnen over de manier van verspreiding en de afkomst van de besmetting. Het is vooralsnog niet met zekerheid te zeggen hoe de aanval zich verspreid of hoe hij gestopt kan worden.

Claranet en Rely hebben alles gedaan wat in hun macht ligt om u tegen cyberaanvallen als deze te beschermen. Belangrijk is dat uw systemen (zowel uw servers, werkstations als laptops) voorzien zijn van de laatste Windows-updates.

Mocht u lokaal werken dan verzoeken we u om uw eigen werkstation te voorzien van de laatste Windows-updates. We adviseren u om extra op te letten bij het openen van e-mail vanuit niet vertrouwde bronnen en bij twijfel de e-mail niet te openen of door te sturen, maar direct te verwijderen!

Voor vragen of bij twijfel over een ontvangen e-mail kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Claranet: 040 239 3350 of servicedesk@claranet.nl
Rely: 085 273 3255 of servicedesk@rely.nl