Microsoft erkent Claranet als Azure Expert Managed Services Provider

Geplaatst op: 21 september, 2018 - 09:15

microsoft_azure_logo.pngClaranet is erkend als Azure Expert Managed Services Provider binnen Microsoft's MSP-programma. De erkenning is gebaseerd op uitmuntende levering, technische kennis en ervaring met het Azure cloud-ecosysteem. Claranet is door zijn expertise in het ontwerpen, implementeren en beheren van cloudoplossingen van Microsoft één van slechts 32 wereldwijde partners die deze status bereikt.

Deze Azure Expert MSP-accreditatie bevestigt Claranet's hoge niveau van expertise en kennis van Azure cloudservices, evenals het vermogen om klanten te ondersteunen bij hun innovatie- en digitale transformatieprojecten. Het certificeringsprogramma is door Microsoft geïntroduceerd om partners te erkennen die aan een veeleisende reeks criteria kunnen voldoen en hun excellentie in levering op een consistente basis aan te tonen. Dit omvat een onafhankelijke audit van hun beheerde services, processen en technologieën, waarbij alleen de meest loyale en ervaren partners worden beloond met de Azure Expert MSP-erkenning.

De audit richt zich op een breed scala aan essentiële criteria en expertises die de MSP moet beheersen waaronder: algemene kennis van Azure-diensten; best practices voor cloudbeveiliging; excellentie in architectonisch ontwerp en applicatiecodering; beheer van platforms in schaalbare omgevingen en kostenbeheersing.

In de afgelopen paar jaar is het aantal organisaties dat interne legacy-technologie en -infrastructuur migreert naar een public, private of hybride cloudserviceprovider snel toegenomen. Om deze transformaties succesvol te laten zijn, moeten organisaties worden ondersteund en begeleid door partners met bewezen kennis en ervaring van de cloud. De public cloud van Azure heeft zijn eigen unieke functies en bij Claranet weten we al lang dat het volgen van traditionele methoden niet langer geschikt is voor dit type diensten. We werken nu specifiek op Azure om de beste eigenschappen van het platform te gebruiken, inclusief alle geavanceerde services. Dit is een kans om samen met Microsoft verder te werken door onze cloudgebaseerde tools in sync te brengen met hun platform. Bij het leveren van bedrijfskritische diensten volstaat het niet om over alleen technische expertise te beschikken, en is het van vitaal belang dat alle bijbehorende processen en workflows ook goed worden beheerd om klanten de meest effectieve ondersteuning te garanderen."

Frédéric Atlan
Group Business & Partner Development Manager bij Claranet

We zijn verheugd om Claranet te benoemen als Azure Expert MSP. Claranet heeft uitgebreide ervaring in het ondersteunen van zijn klanten in de cloud door een methodische en innovatieve aanpak te omarmen, wat betekent dat zij deze nieuwe status volledig verdienen."

Gavriella Schuster
corporate vice president, One Commercial Partner, Microsoft Corp.