Claranet versterkt marktpositie met overname Rely

Geplaatst op: 8 februari, 2017 - 11:00

Claranet heeft de Nederlandse IT-dienstverlener Rely overgenomen waardoor de omvang en het dienstenpakket van de organisatie in Nederland aanzienlijk wordt uitgebreid. Rely is een Nederlandse IT-dienstverlener en o.a. marktleider binnen het Notariaat. Rely beheert voor haar klanten de complete IT-infrastructuur. Het portfolio varieert van beheer van een eigen infrastructuur, on premise oplossingen met beheer op afstand tot een volledige beheerde cloud-infrastructuur met hosted desktop op Rely’s private cloud. Niet enkel systeem- en werkplekbeheer maar ook applicatiebeheer.

CLARANET RELY STRAPLINE_ONE COMPANY ICON.pngRely is opgericht in 2012 en heeft vestigingen in Barneveld en Hilversum. Rely heeft een jarenlange samenwerking met Van Brug Software en onlangs ook met Dirict en kan hierdoor de combinatie van een kantooromgeving in de (private) cloud en de benodigde notarissoftware uitstekend faciliteren. Rely is bij uitstek dé IT-dienstverlener voor het notariaat. Echter naast de ruim 2.000 notariswerkplekken beheert Rely nog ruim 3.500 werkplekken bij andere organisaties. Klanten zijn onder meer actief in de Media, Culturele sector en Financiële dienstverlening.

Partnership Davinci
Rely was tot op heden voor een deel in handen van Davinci en is door deze overname volledig onderdeel geworden van Claranet. Davinci heeft zich de laatste jaren steeds meer toegespitst op het leveren van haar eigen software diensten aan banken voor het verstrekken en beheren van consumptief krediet en hypotheken. Het belang in Rely past daarmee niet langer in haar strategie. Davinci blijft na de overname een belangrijke partner voor de nieuwe organisatie, met name op het gebied van kantoorautomatisering en public cloud.

“De overname van Rely is een echte kans voor Claranet om haar positie in de Nederlandse markt te versterken. We hebben nu meer dan 100 medewerkers in Nederland, een omzet van € 16 miljoen en een van de breedste IT-portfolio's in het land. We zijn nu in een goede positie om onze groei verder te versnellen. Dit is geweldig nieuws voor al onze klanten want die zullen profiteren van ons uitgebreide dienstenaanbod. Daarnaast is het een geweldige kans voor onze medewerkers, die kunnen profiteren van het werken met de nieuwste ontwikkelingen in de markt en het werken met een set van fantastische klanten."
Wiebe Nauta, Managing Director Claranet Benelux

De oprichter van Rely, René Fouraschen, behoudt in de nieuwe organisatie een belangrijke senior management functie als Business Development Director.

René Fouraschen is enthousiast over de overname: "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Claranet. Deel uitmaken van een grotere organisatie met een zelfde focus op het leveren van een totaalpakket op IT-gebied levert ons diverse voordelen op. Het geeft ons de mogelijkheid om te groeien en geeft ons toegang tot schaalvoordelen, meer klanten, kansen en investeringscapaciteit. Wij kunnen nu vergaande stappen maken met optimale security en flexibiliteit in onze dienstverlening. Claranet is één van de gevestigde internet- en clouddienstverleners in de industrie, zowel nationaal als internationaal. In een markt die consequent groeit en onderhevig is aan constante verandering is het belangrijk dat we de juiste veerkracht hebben om een sterke positie te behouden.”

Groei
Met een ambitieuze groeistrategie is de Claranet Groep gestaag gegroeid in Europa, zowel autonoom als door verschillende acquisities. De groep heeft een jaarlijkse omzet van ruim € 255 miljoen, telt meer dan 1.300 medewerkers en werkt voor meer dan 5.800 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Nederland, Italië en Brazilië.

Over Rely
Rely is een ambitieuze en sterk groeiende IT-dienstverlener met de focus op volledig systeem– & werkplekbeheer en netwerk-architectuur, zowel op locatie van de klant als in het datacenter. Daarnaast is Rely specialist in Private en Public clouddiensten. Onder haar klanten mag Rely de grotere financiële instellingen, media – & cultuurinstanties en het grootste deel van de notariële sector rekenen. Rely ondersteunt organisaties in het beheer van hun IT-omgeving. Indien nodig vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Of het nu gaat om Cloud diensten, servicedesk diensten, werkplekbeheer, systeembeheer, netwerkbeheer, applicatiebeheer of elk ander beheeraspect, onze medewerkers weten waar ze het over hebben en beheersen het beheervak.