Seminar “Kies uw cloud”

Geplaatst op: 18 februari, 2016 - 16:00

Seminar over de keuze tussen Private, Public of Hybrid cloud – 9 maart 2016 op het Microsoft-kantoor op Schiphol

Dit jaar is voor veel organisaties het jaar om een keuze te maken voor een stap de cloud in, maar ondanks dat er al jarenlang met clouddiensten gewerkt wordt, is er nog veel onduidelijkheid wat nu de beste keuze is. Claranet, Microsoft en Hewlett Packard Enterprise hebben de handen ineen geslagen en organiseren op woensdagmiddag 9 maart op het kantoor van Microsoft op Schiphol een informatief seminar. Met dit seminar zijn deelnemers in één keer op de hoogte van de verschillen en mogelijkheden van de Private, Public en Hybrid Cloud en zijn ze een stap dichter bij de onvermijdelijke vraag waar de toekomst van hun IT-omgeving ligt.

Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux legt uit: “Claranet is al jaren lang succesvol met een breed portfolio van clouddiensten. Ons Virtual Data Centre gebruiken we om zogenaamde IaaS en PaaS aan te bieden en vanuit het Private Cloud-platform wordt een complete privé bubbel aangeboden op basis van de online werkplek. We zien echter ook dat de Public Cloud een belangrijke rol gaat spelen de komende tijd. We kunnen onze ogen ervoor sluiten maar het is niet realistisch dat dit een tijdelijke storm is die overwaait. Ook Claranet heeft hier inmiddels op ingespeeld door middel van deelname aan het Cloud Service Provider-programma van Microsoft waarbij we inmiddels Office 365 hebben opgenomen in ons portfolio.”

De vraag welke cloud-vorm geschikt is voor welke organisatie is niet simpel te beantwoorden; “Het is een combinatie van kosten, functionaliteit en mogelijke compliancy die zorgt voor een juiste fit van een cloudplatform met de organisatie. Ontwikkelingen gaan razendsnel en samen met Hewlett Packard Enterprise en Microsoft kunnen we de vragen die bij organisaties leven, rondom wat voor hen de beste keuze is, beantwoorden. We gaan in op zowel de gebruikerservaring van bijvoorbeeld Office 365 maar ook de zorg rondom databeveiliging zodat de aanwezigen een compleet beeld hebben voor ze deze complexe keuze gaan maken in de toekomst.”

Datum: woensdag 9 maart 2016
Locatie: Microsoft kantoor op Schiphol