Transparantierapport FY16

Geplaatst op: 3 augustus, 2016 - 11:00

Claranet is een van de oudste Internet Service Providers van Nederland, onder de naam Internet Access Eindhoven (IAE) en bART Internet Services leverden we al in 1994 internettoegang voor iedereen, zowel particulieren, bedrijven, stichtingen als overheidsinstellingen. Openheid en transparantie is belangrijk voor Claranet. We willen graag duidelijkheid geven over de manier waarop wij omgaan met verzoeken en vorderingen van opsporingsinstanties zonder dat we daarbij een inbreuk doen op de verwachtingen die onze klanten van ons mogen hebben. Openheid betekent namelijk niet dat we niet strikt omgaan met de privacy en persoonsgegevens van onze klanten.

De impact van het niet strikt omgaan met (persoons)gegevens kan enorm zijn en derhalve zijn we uitermate terughoudend bij verzoeken van derden die hierom vragen. Telecom- en internetaanbieders zijn echter wettelijk verplicht om gegevens van gebruikers en diens verkeer te verstrekken aan opsporingsinstanties, en mee te werken aan aftapverzoeken.

Dit is het vierde transparantierapport van Claranet Benelux B.V. over het boekjaar FY16, welke loopt van 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016. Met dit rapport willen we inzichtelijk maken hoe vaak gegevens van onze klanten door opsporingsdiensten worden gevorderd en hoe we omgaan met deze vorderingen. De rapportage geeft alleen aantallen weer en er is in geen geval af te leiden welke specifieke gegevens zijn opgevraagd en verstrekt, informatie hierover mag Claranet niet bekend maken.

Open het transparantierapport als PDF