Wereldwijde cyberaanval - wat te doen?

Geplaatst op: 15 mei, 2017 - 09:00

Wellicht heeft u in de media de commotie gezien of gelezen rondom een wereldwijde cyberaanval. Er zijn berichten over computers die gegijzeld worden door zogenoemde ransomware uit meer dan zeventig landen waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Rusland, Spanje en Italië. Ook in Nederland wordt gewaarschuwd voor het virus. Volgens de laatste informatie is de eerste aanval inmiddels gestopt waardoor het zichzelf niet meer kan verspreiden., maar wordt er gewaarschuwd voor een nieuwe golf met alternatieve versies.

Claranet en Rely hebben alles gedaan wat in hun macht ligt om u tegen deze cyberaanvallen te beschermen. Belangrijk is dat uw systemen (zowel uw servers, werkstations als laptops) voorzien zijn van de laatste Windows-updates.

Mocht u lokaal werken dan verzoeken we u om uw eigen werkstation te voorzien van de laatste Windows-updates en geen verdachte e-mailtjes te openen.

We adviseren u om extra op te letten bij het openen van e-mail vanuit niet vertrouwde bronnen en bij twijfel de e-mail niet te openen of door te sturen, maar direct te verwijderen!

Voor vragen of bij twijfel over een ontvangen e-mail kunt u uiteraard contact met ons opnemen:

Claranet: 040 239 3350 of servicedesk@claranet.nl
Rely: 085 273 3255 of servicedesk@rely.nl