Woonbedrijf kiest Claranet als IT-partner

Geplaatst op: 18 oktober, 2016 - 09:00

Claranet helpt Woonbedrijf de komende jaren met het beheer van de volledige IT-omgeving van de woningcorporatie. Begin 2016 is Woonbedrijf verhuisd van vier locaties verspreid over de stad naar één locatie in het centrum van Eindhoven. Na een strenge selectieprocedure bleek Claranet dé partij om Woonbedrijf voor, tijdens én na de verhuizing te begeleiden.

logo-woonbedrijf-300x102.pngWoonbedrijf neemt haar volledige IT af bij Claranet. Behalve het volledige netwerk, de inrichting van het nieuwe kantoor met een dekkend managed WIFI-netwerk en het hosten van de diverse servers in de eigen Private Cloud-omgeving verzorgt Claranet ook de volledige levering van devices, laptops en tablets voor de medewerkers op de nieuwe locatie.

Partner in IT
Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, is zeer enthousiast over het partnership met Woonbedrijf: “Door een compleet pakket te leveren is voor ons het beheer een stuk makkelijker, zijn onderlinge verantwoordelijkheden duidelijk en kan er een duidelijke SLA neergelegd worden zonder afhankelijkheden. Hierdoor kunnen we ook echt de rol van partner in IT voor onze rekening nemen.” Rob de Rijk, Coördinator I&A Servicedesk en System Management bij Woonbedrijf vult aan: “Claranet is voor ons een zeer betrokken IT-partner. Ze zijn zo betrokken dat ze ons het gevoel geven onderdeel uit te maken van Woonbedrijf. We delen de uitdagingen, de problemen en de oplossingen.”

Over Woonbedrijf
Bij Woonbedrijf staat klantgestuurd werken centraal. Woonbedrijf vindt dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten. Deze tijd vraagt om woningcorporaties die efficiënt presteren en flexibel kunnen inspelen op maatschappelijke vraagstukken en veranderingen.

Begin 2016 is Woonbedrijf verhuisd van vier locaties verspreid over de stad naar één locatie in het centrum. Het nieuwe kantoor is een plek die medewerkers inspireert en uitdaagt, en de efficiëntie van de dienstverlening naar klanten vergroot. Er zijn bovendien duurzame keuzes gemaakt om de ‘footprint’ te verkleinen. De vrijkomende oude kantoorpanden worden door Woonbedrijf getransformeerd tot kleinere betaalbare woningen voor jongeren.

Lees hier de Woonbedrijf Casestudy