Over Claranet

Claranet is expert in IT-infrastructuur met jarenlange ervaring op het gebied van (online) werkplekken, security, netwerken, managed hosting én cloud. Claranet is gespecialiseerd in het verzorgen van geïntegreerde IT-oplossingen op maat voor organisaties waar continuïteit van processen afhankelijk is van IT. Met haar dienstverlening ontzorgt Claranet organisaties en biedt ze de vereiste beschikbaarheid en flexibiliteit om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen om zo een voorsprong in de markt te verkrijgen of uit te bouwen.

Met een jaaromzet van meer dan € 360 miljoen en ruim 2.200 medewerkers is Claranet in acht landen op twee continenten vertegenwoordigd met kantoren, datacenters en een eigen internationaal netwerk. Ondanks de internationale groei heeft de focus sinds de oprichting in 1996 altijd op de lokale dienstverlening gelegen, vanuit lokale kantoren en vanuit lokale datacenters.

Quick facts

  • Opgericht in 1996
  • € 360 miljoen omzet
  • Meer dan 6.500 zakelijke klanten
  • Actief in 8 landen
  • 2.200+ medewerkers in 24 kantoren
  • 43 datacenters

Wat we doen

Wat Claranet anders maakt ten opzichte van andere providers is de ervaring op een breed gebied van IT-oplossingen. Daarnaast is Claranet in staat om unieke Service Level Agreements af te geven, op maat gemaakt voor specifieke behoeften van haar klanten; die staan namelijk centraal. Claranet focust zich op de lange termijn en dat geldt ook voor de relaties met haar klanten; Claranet streeft naar een langetermijnpartnership op IT-gebied.

Voor Claranet is “partner” niet zomaar een woord, maar een concept dat haar marktbenadering onderstreept. Partnership is voor Claranet gebaseerd op wederzijds vertrouwen en het vermogen om samen succesvol te zijn. Door zich in de markt en specifieke klantsituatie te verdiepen, kunnen gezamenlijk oplossingen ontwikkeld worden. De dienstverlening kan hierop afgestemd worden en er wordt een compromisloze win-winsituatie gecreëerd. Zo zorgt Claranet ervoor dat klanten kunnen doen waar ze goed in zijn en de zorg voor de IT met een gerust hart uit handen kunnen geven. Claranet begrijpt dat als geen ander.

Lees wat onze klanten zeggen over Claranet

Internet Access Eindhoven is onderdeel van de Claranet Group, en levert breedbandverbindingen voor thuis en particuliere gebruikers. Voor meer informatie over Internet Access Eindhoven bezoek iae.nl

Our European footprint

Gepositioneerd in Gartner's Magic Quadrant

Claranet is in 2018 door Gartner gepositioneerd in het Magic Quadrant voor Data Centre Outsourcing & Hybrid Infrastructure Managed Services in Europa.

Meer over Gartner's Magic Quadrant

Claranet is in 2018 door Gartner gepositioneerd in het Magic Quadrant voor Data Centre Outsourcing & Hybrid Infrastructure Managed Services in Europa.

Onze business partners en certificeringen

awsgoogleMicrosoftcitrixawsvmware

Management team

Charles Nasser
Chief Executive Officer, Claranet Group
Nigel Fairhurst
Chief Financial Officer, Claranet Group
Wiebe Nauta
Managing Director, Claranet Benelux
Michel Robert
Managing Director, Claranet Verenigd Koninkrijk
Olivier Beaudet
Managing Director, Claranet Frankrijk
Olaf Fischer
Managing Director, Claranet Duitsland
Carles Acero
Managing Director, Claranet Spanje
António Miguel Ferreira
Managing Director, Claranet Portugal
Daniel Galante
Managing Director, Claranet Brazilië
Fabrice Tetu
Managing Director, Claranet Italië

Onze awards

Onze awards

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350