Management Team

Charles Nasser

CEO & UK MD

Charles bezit een master in elektronica & elektrotechniek van het Imperial College (Universiteit van Londen), een gecertificeerd diploma in accounting en financiën (ACCA) en een master in financiën van de London Business School. Als fanatiek reiziger heeft Charles meer dan 85 landen bezocht en deelgenomen aan verschillende expedities, waaronder een tocht naar de geografische noordpool in 2004.

Sinds 1996 is het gebruik van informatietechnologie uitgegroeid van duizenden mensen met een eenvoudige inbelverbinding tot miljoenen consumenten en zakelijke klanten die behoefte hebben aan een betrouwbare, snelle en continue verbinding. Jaren geleden hadden nog maar weinig zakenmensen een e-mailadres. Tegenwoordig verwachten ze altijd en overal toegang te kunnen krijgen tot hun e-mail, hun bedrijfsnetwerk en zelfs hun eigen bureaublad.

De visie van Claranet berust op twee criteria die volgens ons bepalend zullen zijn voor de komende tien jaar. Informatiediensten zullen een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het bedrijfsleven en bedrijven zullen deze diensten door de omvang en de diversiteit ervan onmogelijk intern kunnen beheren.

Daarom heb ik Claranet omgebouwd tot een managed services provider. Wij ontwikkelen, ondersteunen en beheren een reeks oplossingen op het gebied van informatietechnologie voor onze klanten, waardoor zij zich geheel kunnen richten op hun kerntaken zonder zich zorgen te hoeven maken over de technologie.

Of het nu gaat om een klein bedrijf dat een basis breedbandaansluiting en een eenvoudige hostingoplossing wil, een groot bedrijf dat wil profiteren van beheerde applicaties, of een organisatie met meerdere vestigingen die betrouwbare en veilige netwerken nodig heeft … Claranet heeft zijn infrastructuur, diensten en personeel al aangepast om elke technologie die een bedrijf nodig heeft te kunnen aanbieden – nog voordat een bedrijf zelf zich realiseert dat het deze nodig heeft.

Het Claranet-team en ik staan klaar om u te ondersteunen in uw wensen.

Charles Nasser, Chief Executive Officer, Claranet Group

Nigel Fairhurst

Chief Financial Officer, Claranet Group

Verder heeft hij gewerkt voor PwC - Coopers & Lybrand op de afdeling Audit & Systems - waar hij zich heeft gekwalificeerd als registeraccountant - en voor de William Reed groep, eerst als Finance Director van de belangrijkste uitgeverij en vervolgens als Group IT Director.

Door zijn achtergrond en ervaring heeft Nigel een gedegen kennis van IT en gerelateerde systemen, maar ook van de manier waarop de bedrijfsvoering, leiding en rapportage plaatsvindt in verschillende landen. Hij heeft bewezen een katalysator te zijn voor veranderingsmanagement op financieel gebied en heeft samen met verschillende senior managementteams bedrijven succesvoller gemaakt. Nigel trad in april 2010 in dienst bij Claranet.

Wiebe Nauta

Managing Director, Claranet Benelux

Wiebe heeft een afgeronde HBO opleiding Technische Computerkunde, een MBA van de Rotterdam School of Management en meer dan 25 jaar ervaring in de telecommunicatie en IT-diensten bij onder andere Colt en KPN.

Het is een geweldige uitdaging om Claranet Benelux te mogen leiden. Het team heeft de afgelopen tijd een fantastische prestatie neergezet die alom wordt herkend en erkend. Ik kijk er naar uit het huidige succes met dit team verder uit te bouwen en een leidende rol te spelen in de verdere evolutie van Claranet. Ik heb de kans gehad om mee te helpen met de groei van Claranet in het Verenigd Koninkrijk waarbij we klanten hebben voorzien van complexe netwerk- en IT-oplossingen. Die kennis en ervaring is ook van toepassing op mijn nieuwe functie bij Claranet Benelux. Een persoonlijke benadering en een hoge mate van klant tevredenheid is waar we als bedrijf voor staan. Niet voor niets is onze missie: ‘helping our customers do amazing things’. Komend jaar wordt een belangrijk jaar met de viering van het 20 jarig bestaan van Claranet.

Wiebe Nauta, Managing Director, Claranet Benelux

Olivier Beaudet

Managing Director, Claranet Frankrijk

Olivier begon zijn carrière als een multimediaontwikkelaar en projectmanager voor Havas. Hij maakte deel uit van het ontwikkelingsteam dat in 1996 verantwoordelijk was voor de introductie van Havas On Line, de eerste voordelige Franse ISP. In 1997 richtte hij Artful op, een bedrijf voor beheerde applicaties. Tien jaar lang was hij CEO van dit bedrijf.

In 2005 werd Artful overgenomen door Claranet en trad Olivier toe tot de Claranet Groep. In maart 2007 werd hij COO van de Claranet Groep en in oktober 2009 Managing Director van Claranet France.

In 1993 ontving Olivier een Master of Science in computerwetenschappen van de EPITA in Parijs, en in 2005 een MBA van de ESCP Europe in Parijs.

Olaf Fischer

Managing Director, Claranet Duitsland & Netherlands

Onder zijn leiding werd Claranet een van de dominante krachten voor het aanbieden van internetdiensten aan Duitse bedrijven en in 2006 en 2007 werd het bedrijf bekroond met de prestigieuze ECO-award voor 'Best Business ISP'. In 2010 werd Olaf benoemd als lid van de adviescommissie van ECO (vereniging voor de Duitse internetindustrie).

Ik ben nog steeds enthousiast over wat technologie kan doen en ik ben er trots op dat klanten kunnen profiteren van de kennis en ervaring van Claranet.

Olaf Fischer, Managing Director, Claranet Germany

David Cuesta

Managing Director, Claranet Spanje

David Cuesta treedt in 2019 in dienst van Claranet met meer dan 20 jaar ervaring in managementfuncties bij diverse bedrijven in de IT-sector.

Afkomstig van NTT Communications, waar hij de functie van algemeen directeur bekleedde, heeft hij in de loop van zijn professionele carrière managementfuncties gehad bij diverse bedrijven waaronder T-Systems, het adviesbureau Nae of Colt Telecom.

Hij is afgestudeerd als ingenieur in Telecommunicatie aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië en heeft zijn kennis uitgebreid met studies Management and Administration, Sales Management, Marketing en Business Creation aan de IESE, alsmede diverse cursussen Management, Strategic Sales Management en Administration aan de ESADE.

Claranet is een bedrijf dat is geconsolideerd op de markt en heeft een enorm potentieel. Claranet combineert haar wereldwijde capaciteit met lokale aanwezigheid en besluitvorming, met een businessmodel gericht op klanten en innovatie. De passie van het team, de betrokkenheid bij de klanten en de servicecultuur van het bedrijf zijn aspecten waarmee Claranet zich onderscheidt. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van het team en dat ik onze klanten kan helpen om hun bedrijf een impuls te geven”.

David Cuesta, Managing Director, Claranet Spain

António Miguel Ferreira

Managing Director, Claranet Portugal

In 2004 introduceerde hij AMEN in Portugal, een bedrijf dat is gespecialiseerd in volumehosting. Toen VIA NET.WORKS werd overgenomen door Claranet, werd António benoemd tot Managing Director van Claranet en Amen Portugal. Hij is ook voorzitter van APREGI (een vereniging van domein- en hostingproviders) en lid van de Fiscal Council of Apritel (vereniging van particuliere telecommunicatieaanbieders) en Arbitrare (hof van arbitrage). António heeft ook verschillende boeken geschreven over onderwerpen die verband houden met het internet en die zijn uitgegeven in Portugal, Brazilië en de Verenigde Staten.

In de afgelopen zestien jaar dat ik actief ben op deze markt heeft de internetindustrie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik ben er trots op deel uit te maken van Claranet en ook op het feit dat onze klanten kunnen profiteren van onze kennis en ervaring op het gebied van managed network en hosting.

António Miguel Ferreira, Managing Director, Claranet Portugal

Fabrice Tetu

Managing Director, Claranet Italië

Fabrice is afgestudeerd aan Novancia Business School, en heeft daarna voornamelijke carrière gemaakt op IT-gebied. Gefascineerd door innovatie en is gespecialiseerd in complexe verkoop, heeft hij een aantal bedrijven opgericht, waaronder Diademys, die gespecialiseerd is in het hosten van applicaties in de cloud. In 2016 is Diademys toegetreden tot de Claranet Groep en is Fabrice de oprichter en Managing Director van Claranet Italië geworden.

Renato Paço

Managing Director, Claranet Brazilië

Binnen de Claranet-groep is Renato Paço sinds 2015 de Managing Director van de business units Cloud en Security van Claranet Portugal.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de IT-sector leidde hij eerder de business unit Consulting van Claranet Portugal, was de Iberische directeur van Neoris en oprichter van ARVORE, een bedrijf dat gespecialiseerd is in informatiesystemen en systeemintegratie voor de Telco- en financiële industrie. Zijn professionele loopbaan omvat ook functies in bedrijven zoals Quantico Solutions en Inok Consulting.

Hij is momenteel werkzaam als adviseur voor verschillende technologie-startups en voor het begeleiden van innovatieprogramma's. Renato Paço is afgestudeerd in Telecommunicatie Engineering aan de IST in Lissabon, een postgraduaat in management aan de AESE Business School, en heeft zijn kennis verruimt via innovatiecentra, zoals de Stanford University. Hij begon zijn professionele carrière in onderzoek bij INESC en Philips Kommunications in Denemarken.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350