Roefeldag bij Claranet

Geplaatst op: 31 mei, 2016 - 12:41

Date: 

dinsdag, 13 oktober, 2015 - 11:00 to 16:00

Event type: 

Op dinsdag 13 oktober 2015 zijn twee groepen van 6 kinderen (groep 8 basisschool) langs geweest bij Claranet voor de Roefeldag.

De ochtend begon met een ontvangst op de begane grond, om daarna boven in een vergaderruimte meer te weten te komen over ‘het internet’. Een van onze technische collega's gaf enthousiast een interactieve presentatie waar veel mogelijkheden waren voor het stellen van vragen. Dat werd dan ook uitgebreid gedaan! Na de uitleg van de spelregels gingen we naar de kelder om samen het Datacenter te bekijken. Eerst moesten zij zich inschrijven in het Datacenterboek. Wat erg spannend was omdat zij hun ID of paspoort mee moesten nemen. Als organisatie vonden wij het zeer leuk om het enthousiasme en nieuwsgierigheid van de kinderen te zien!


Roefelen is een Vlaams woord voor snuffelen. Hiermee wordt bedoeld, nieuwsgierig maken, snuffelen aan iets onbekends, uitnodigen tot onderzoek.


Roefeldag Son en Breugel wordt georganiseerd door LEVgroep

Dit jaar organiseert de LEVgroep (welzijnsorganisatie) voor de 2e keer de Roefeldag Son en Breugel. Tijdens deze dag nemen de kinderen een kijkje achter de schermen bij lokale bedrijven en instellingen. Zij mogen meekijken (en meewerken) om zo een indruk te krijgen wat het betekent om werkzaam te zijn binnen een bedrijf of instelling. Leuk voor de kinderen, maar ook leuk voor lokale bedrijven en instellingen! Het biedt de kans voor organisaties om zich te presenteren en informatie over te dragen, betrokkenheid te tonen aan het dorp maar ook naar (potentiële) klanten. En het kan een verrassing zijn om een bedrijf eens door kinderogen te zien.

Kom hier meer te weten over de Roefeldag