Security Summer School: "Introduction to hacking" | Claranet NL

Security Summer School: "Introduction to hacking"

Geplaatst op: 25 februari, 2019 - 10:52

Date: 

donderdag, 6 juni, 2019 - 09:00 to 17:00

Venue: 

Eindhoven

Event type: 

Claranet Event Security Summer School Introduction to Hacking header

Op donderdag 6 juni organiseerden we alweer onze 2e Security Summer School, ditmaal bij Igluu in Eindhoven. Met bijna 20 personen was de klas zeer goed gevuld om deel te nemen aan de basistraining Ethical Hacking.

Om 8:30u komen de eerste deelnemers binnen en drinken eerst een kopje koffie/thee/water. Ondertussen zetten we alles gereed voor die dag en om 9:00u start Curtis Partoredjo de dag met een korte introductie van Claranet en wat we die dag gaan doen.

Pratik Shah, een van onze trainers, gaat vervolgens van start met de training en leert de deelnemers de beginselen van hacken. De eerste onderwerpen die aan bod komen zijn Network-Linux-windows security. Uiteraard worden eerst nog de verschillende termen toegelicht, maar al snel worden ook de laptops ingezet en kunnen de deelnemers code gaan invoeren om zelf te ervaren hoe bepaalde (hacking)code werkt.

De deelnemers luisteren aandachtig en kunnen het geleerde vervolgens direct in onze online trainingsomgeving in praktijk brengen. Na de pauze met heerlijke broodjes gaan we verder met Web-hacking CMS-Wireless security. Pratik behandelt eerst weer de theorie om deze vervolgens in de praktijk samen met de deelnemers uit te voeren.

Dan is het ineens 17:00u, alweer tijd om af te ronden. Op naar de volgende Security Summer of Winter School, want die komt er zeker!